Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Νοικοκύρης από κούνια.

Η γιαγιά επέστρεψε στο σπίτι συνοδευόμενη από τον μικρό με μια τεράστια τσάντα γεμάτη κρεμάστρες. Ο ζουζούνης την αναποδογύρισε στο δωμάτιο με συνοπτικές δοκιμασίες και μόλις είδε τις κρεμάστρες αποφάσισε να βάλει με το ζόρι τον παππού για νάνι. Κλειδώθηκε με την γιαγιά στο δωμάτιο. (Τον παν είναι να έχεις επιχειρήματα) και διέταξε:

- Γιαγιά θα κάνουμε δουλίτσες!
- Τι δουλίτσες θες να κάνουμε;
- Σίδελο!

Ο μικρός άδειασε γρήγορα ντουλάπες, συρτάρια, βαλίτσες και γέμιζε συνεχώς τη σιδερώστρα με ρούχα, κάλτσες και βρακιά. Η γιαγιά, ανίκανη να του αρνηθεί, τα ξανασιδέρωνε και του τα έδινε. Εκείνος τότε με χαρά τα έπιανε στις κρεμάστρες με τα πιαστράκια και στη συνέχεια άνοιγε τη ντουλάπα και σκαρφάλωνε στα συρτάρια και από εκεί τεντωνόταν για να τα κρεμάσει στα σίδερο. Η ντουλάπα ανακατεμένη (και με βρακιά, κάλτσες, πουκάμισα, παντελόνια κτλ παρεταγμένα σουρεαλιστικά στις κρεμάστρες) έδινε μια νότα παιδικής ανεμελιάς και αγγελικής αθωότητας στο χώρο.

Φυσικά το υπόλοιπο δωμάτιο ήταν κόλαση γιατί για να χωρέσουν οι κρεμάστρες του, πέταξε εκείνες της μαμάς Spark αλλά τι να γίνει; Αποφάσισε ότι ήθελε να αλλάξει ντουλάπα!

Σάββατο σήμερα. Ώρα για δουλίτσες, σας το 'πα;
Σηκωθείτε!

4 σχόλια:

  1. Δεν ερχεστε κι απο δω να συγυρισουμε? Πολυ "αποστειρωμενο" μου φαινεται το σπιτι μου..
    Φιλια και στους δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εγώ στα 32 μου κάπως έτσι τακτοποιώ το σπίτι χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Adamantia
    εμείς να 'ρθούμε, εσείς από που θα φύγετε; το σκέφτηκες;

    @mahler76
    άντρες! από μικροί φαίνονται... ότι δεν θα μεγαλώσουν ποτε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι σημαντικό να μαθαίνουν τα παιδιά από από νωρίς να ασχοληθούν με τις δουλειές του σπιτιού ανεξάρτητα από το φύλο.
    Διάβασα σ' αυτό το άρθρο τα οφέλη...

    http://www.flowmagazine.gr/article/view/nukokuris_apo_kounia/category/personal_development

    ΑπάντησηΔιαγραφή